Altijd snelle toegang tot gespecialiseerde zorg.

BovenIJ Ziekenhuis OLVG, locatie Oost OLVG, locatie West

Expertisecentra

Het CMA bundelt gespecialiseerde ingrepen in expertisecentra. Hier werken onze chirurgen samen in multidisciplinaire teams. Zo heeft u altijd een snelle toegang tot gespecialiseerde zorg, ongeacht in welk ziekenhuis u behandeld wordt. Onze expertisecentra zijn verdeeld over verschillende locaties.

Bekkenbodem Expertisecentrum

OLVG-Oost, OLVG-West

Bij het Bekkenbodem Expertisecentrum bieden wij uitstekende zorg en aandacht voor uiteenlopende klachten als incontinentie, verzakking van de blaas, darmen of baarmoeder, of urineweginfecties. De medisch specialisten met ieder hun specifieke kennis werken hier als één team samen. U vindt er een gynaecoloog, uroloog, fysiotherapeut, chirurg, MDL-arts, incontinentieverpleegkundige en een seksuoloog.

Meer informatie over het Bekkenbodem Expertisecentrum vindt u hier.

Liesbreuk Expertisecentrum

BovenIJ, OLVG, locatie Oost, OLVG, locatie West

Bij het Liesbreuk Expertisecentrum wordt u door een gespecialiseerde chirurg van het CMA aan uw liesbreuk geopereerd. De meeste operaties vinden plaats in dagbehandeling of in een single visit. Het merendeel van de liesbreukoperaties wordt uitgevoerd in het dagcentrum van het BovenIJ Ziekenhuis.

Meer informatie over het Liesbreuk Expertisecentrum vindt u hier.

Obesitas Centrum Amsterdam

OLVG-West

Bij het Obesitas Centrum bieden wij een compleet behandelprogramma voor volwassenen met aandoeningen die het directe gevolg zijn van obesitas. We behandelen hier een hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en diabetes. We voeren gewichtsreducerende operaties en maagverkleiningen uit en staan voor u klaar tijdens het voortraject, de operatie en het na-traject. Uniek is onze groepsgewijze aanpak, een bijzonder effectieve manier van begeleiding waarbij u tijdens iedere fase ervaringen kunt delen met medepatiënten. Ons team bestaat uit gespecialiseerde chirurgen, verpleegkundigen, diëtisten, psychologen, bewegingstherapeuten en een zorgcoördinator. Onze benadering bezorgde het Obseitas Centrum het predicaat ‘Beste zorg Bariatrische chirurgie 2014-2015’ van CZ.

Meer informatie over het Obesitas Centrum vindt u hier.

Vaatcentrum Amsterdam

BovenIJ, OLVG, locatie Oost, OLVG, locatie West

Het Vaatcentrum is verdeeld over de afdelingen Vaatchirurgie van de drie locaties van het CMA. Zo kunnen wij 24 uur per dag, zeven dagen per week, acute ingrepen te verrichten. De vaatchirurgen verrichten uiteenlopende behandelingen: van halsslagaderoperaties en aneurysmaoperaties tot spataderoperaties. Ook kunt u hier terecht voor dialyse shunt, vaatverstoppingen of zeldzame aandoeningen.

Meer informatie over het Vaatcentrum Amsterdam vindt u hier.

Verwijscentra

In samenwerking met de academische ziekenhuizen heeft de CMA de functie van regionaal verwijscentrum.

  • Leverchirurgie
  • Alvleesklierchirurgie
  • Continente stomachirurgie
  • Complexe buikwandchirurgie
  • Thoracale vaatchirurgie
  • Geruptureerd aneurysma

Wond Expertisecentrum

BovenIJ, OLVG, locatie Oost en OLVG, locatie West

Voor alle wondbehandelingen die langer duren dan twee weken, of waarvan de huisarts heeft vastgesteld dat de genezing langer dan twee weken zal duren, kunt u bij het Wond Expertisecentrum terecht. U vindt er medisch specialisten zoals een plastisch chirurg, een dermatoloog, een revalidatiearts en een vaatchirurg.